Jest
taka osoba, do której serca nie trzeba trafiać przez żołądek, bo kocha
bezwarunkowo – Mama. Nie trzeba, ale można :-), bo przecież ile to daje radości,
satysfakcji i emocji! :-) Zwłaszcza, jeśli jest to banalnie
proste. A takie zaangażowanie z pewnością doceni każda Mama. Bez wyjątku.
Wystarczy mały kuchenny
gadżet, by najprostszy posiłek zmienić w iście królewskie danie. Serce z jajka
to foremka, która – jak nietrudno jest się domyślić – pozwala na nadanie
konkretnego kształtu jajku. Potrzebne jest również oczywiście jajko albo lepiej
kilka jajek, bo jeśli już złapie się bakcyla, to – jestem pewny – nadawaniu
kształtów trudno będzie się oprzeć. :-)
Ugotowane na twardo,
średniej wielkości jajo trzeba włożyć do pojemniczka i zamknięte tak włożyć do
zimnej wody. Potem trzeba uzbroić się w cierpliwość, ale spokojnie – 10 minut
wystarczy. Naprawdę warto! Po wyjęciu jajka z tej magicznej foremki naszym
oczom ukaże się sercowe jajko. Kształtu nabierze białko i żółtko, co można szybko
sprawdzić, przekrawając serduszko na pół w odpowiednim miejscu. Tak
przygotowane będzie stanowić świetną ozdobę każdego dania: wiosennej sałatki
lub pysznych, gorących tostów. Zrobi wrażenie również wtedy, kiedy podamy je na
talerzu samo, no może z odrobiną ulubionego dressingu. :-)
Tak przygotowany posiłek z
pewnością chwyci za serce nie tylko Mamy. Będzie również mocnym argumentem
przekonującym niejadka do jedzenia. Wystarczy spróbować. :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz