środa, 8 maja 2013

Gadżet chwytający za serce


Jest taka osoba, do której serca nie trzeba trafiać przez żołądek, bo kocha bezwarunkowo – Mama. Nie trzeba, ale można :-), bo przecież ile to daje radości, satysfakcji i emocji! :-) Zwłaszcza, jeśli jest to banalnie proste. A takie zaangażowanie z pewnością doceni każda Mama. Bez wyjątku.

Wystarczy mały kuchenny gadżet, by najprostszy posiłek zmienić w iście królewskie danie. Serce z jajka to foremka, która – jak nietrudno jest się domyślić – pozwala na nadanie konkretnego kształtu jajku. Potrzebne jest również oczywiście jajko albo lepiej kilka jajek, bo jeśli już złapie się bakcyla, to – jestem pewny – nadawaniu kształtów trudno będzie się oprzeć. :-)



Ugotowane na twardo, średniej wielkości jajo trzeba włożyć do pojemniczka i zamknięte tak włożyć do zimnej wody. Potem trzeba uzbroić się w cierpliwość, ale spokojnie – 10 minut wystarczy. Naprawdę warto! Po wyjęciu jajka z tej magicznej foremki naszym oczom ukaże się sercowe jajko. Kształtu nabierze białko i żółtko, co można szybko sprawdzić, przekrawając serduszko na pół w odpowiednim miejscu. Tak przygotowane będzie stanowić świetną ozdobę każdego dania: wiosennej sałatki lub pysznych, gorących tostów. Zrobi wrażenie również wtedy, kiedy podamy je na talerzu samo, no może z odrobiną ulubionego dressingu. :-)

Tak przygotowany posiłek z pewnością chwyci za serce nie tylko Mamy. Będzie również mocnym argumentem przekonującym niejadka do jedzenia. Wystarczy spróbować. :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz